dinsdag 5 augustus 2014

Aanpassen aan de buurt

Ik heb mij altijd makkelijk kunnen aanpassen, zo ook aan mijn woon omgeving.

Wij wonen in een senioren woning, de gemiddelde leeftijd in onze buurt is 70 jaar. (Door ons is het wat omlaag gegaan.)

De senioren woningen staan in een U vorm en in het midden is, als je het aan mij vraagt, een karig speeltuintje.
Er staan 3 bankjes en er is één schommel.
Ook is er is een rekstok met 3 verschillende hoogtes en in het midden van de speeltuin liggen 2 jeu de boules banen naast elkaar.
Nu ik het zo omschrijf is het best slim bedacht: wat vermaak voor de kleinkinderen en ondertussen kunnen opa en oma los gaan op de jeu de boules baan!

Die bankjes staan er natuurlijk voor opa en oma om bij te komen van alle inspanningen. Zo heb ik het nog nooit bekeken. Wauw, respect voor de ontwerpers van de speeltuin; het past precies bij deze buurt.

Jeu de boules is elke donderdag, 20.00 uur. Vaste prik. Mensen uit de buurt komen samen, en gaan vervolgens een potje spelen.  En fanatiek dat het er aan toe gaat! Niet dat ik mee doe, maar ik zie het soms uit mijn ooghoek gebeuren.

Net zoals de mensen die altijd om het zelfde tijdstip de hond uitlaten, boodschapjes gaan doen. De postbode die onze rekeningen komt brengen (die mogen wel achterwege blijven, trouwens) Auto's die voorbij rijden, de buurman die een stukje gaat wandelen. Ik zie het allemaal ''toevallig''!


Ik heb me prima aangepast aan dit buurtje. Ik zie alles, net als een old wief! ;)

2 opmerkingen: