maandag 16 november 2015

Derde Wereld Oorlog

Ik ben bang.

Ik ben bang geworden door de aanslagen die in Frankrijk en in de rest van de wereld zijn gepleegd.

Maar dat niet alleen.

Ik ben óók bang geworden door de (social)media.
De reacties die onder de nieuwskoppen staan zijn niet niks. Sommigen zijn zó hatelijk. Ik verbaas mij er over dat je zulke lelijke dingen kan denken. Laat staan dat je die gedachten met de wereld wil delen.

Mijn tijdlijn staat momenteel vol met 'internethelden.' inmiddels sla ik de reacties onder de berichten over. Ik hou mezelf voor dat de teksten die deze mensen publiceren, komen vanuit hún angst.

Daarnaast vraag ik mij af welk nieuws ik moet geloven. Wordt het werkelijk zo neergezet zoals het is? Worden er dingen (bewust) achterwege gelaten?

Op Facebook zag ik een plaatje voorbij komen dat een verdachte van de aanslagen in Parijs zich mogelijk in Nederland bevindt. Hoe weten ze dat dat zo is? Wie heeft dat online gezet? Is het bangmakerij?

Bang ben ik zeker. De spanning is voelbaar en ik kan niks doen. Dat maakt dat ik mij machteloos voel. Ik wacht af en ik hoop dat het goed komt.


Ik denk dat het belangrijk is dat we onthouden dat een groot deel wat op socialmedia staat niet waar is. Laten we ons nuchtere verstand erbij houden, zodat we ons niet laten meeslepen in alles wat er beweerd wordt.

Ik hoop dat we met zijn allen van de geschiedenis hebben geleerd. Een 3e Wereld Oorlog? Ik hoop vanuit het diepst van mijn hart dat het nooit zo ver gaat komen.


Ellie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten