vrijdag 19 september 2014

Spin Sabastiaan

Heb jij dat artikel ook gelezen?

Dat artikel dat gaat over steeds groter wordende spinnen?

Niet?

Hier een paar regels uit het artikel (www.nieuwsblad.be)
'' Britse experten waarschuwen dat onze achtpotige vrienden nu ook groter worden dan gemiddeld. Door het mildere weer van de afgelopen weken zijn er meer kleine insecten waarmee de spinnen zich kunnen voeden. Voorlopig blijven ze in hun web zitten, maar als binnenkort de herfst invalt en de temperaturen dalen, zullen er grote volgroeide spinnen binnenshuis een schuilplaats zoeken.''

Ik kreeg bij het lezen van dit artikel bijna een paniek aanval. Kunnen die beesten nóg groter worden?

Er begon spontaan een stem in mijn hoofd een paar regels uit een lied van Frank Boeijen te zingen: ''Zeg me dat het niet zo is, zeg me dat het niet zo is, zeg me dat het niet waar is.''
Dit alles met bijpassende muziek uiteraard.

Op één of andere manier ben ik echt bang voor spinnen. Die kleintjes kan ik opzich nog handelen, maar die grotere, dikkere,harige zwarte 'Sabastiaans' zorgen er iedere keer weer voor dat ik in paniek raak en mij niet veilig voel in mijn eigen huis.

Als ik één gespot heb dan heb ik alleen nog maar oog voor dat beest.
Sprint hij naar mij toe? Gaat hij me aanvallen? Waar gaat hij heen?
Maar boven alles: is er hulp in de buurt om dit beest uit te roeien? (dat ga ik écht niet zelf doen!)

Als ik een spin zie, dan verstijfd mijn lichaam.
Mijn ogen worden groot, mijn ademhaling stokt en wordt vervolgens onregelmatig.
Mijn hart begint te bonken en ik krijg spontaan klotsende oksels.

Door een spin weet ik dat ik nog kan ademhalen in enge situaties, mijn hart het nog doet en dat mijn zweetklieren nog optimaal functioneren.
Maar als ik dat zou willen weten, ga ik wel naar de dokter.

Spinnen zijn groot, harig en snel. Ook zijn ze mijn huis binnen geslopen zonder mijn toestemming. (Kun je aangifte doen wegens huisvredebreuk? ;))

Mensen hoeven bij mij niet aan te komen met argumenten om spinnen minder eng te laten lijken.

''Het zijn nuttige beesten, ze eten vliegjes.''
Waarom is er dan een vliegenmepper op de markt gekomen? Spinnen voeren blijkbaar hun taak niet goed uit, want anders was er geen behoefte aan een vliegenmepper.

Volgende argument alstublieft.

''Spinnen zijn banger voor jou, dan jij voor hen.''
Waarom zitten ze dan je aan te staren met die enge oogjes? Waarom hebben ze het lef om in mijn huis te komen? Als ze echt bang voor mij waren, waren ze wel gillend weg gerend als ze mij zagen. En dat doen ze niet, het zijn terroristen in hart en nieren.

Nee, mij kun je niet wijsmaken dat spinnen iets goeds hebben. Dus Sabastiaan, is jouw leven je lief? Wandel mijn huisje maar voorbij! :)Geen opmerkingen:

Een reactie posten